Historie

De havenstad IJmuiden, onze trots, heeft een rijke geschiedenis in de visserij. De kracht en pracht van de zee vormden Maxima Seafood tot wat wij nu zijn. De rentmeesters van de zee.

Historia

Centrum voor zeevisserij

IJmuiden kwam, na de aanleg van het Noordzeekanaal in 1876, sterk op als centrum voor zeevisserij. Daardoor kregen de vissersboten immers een toegangsmogelijkheid tussen Den Helder en Rotterdam in. En waar producten zijn, komt handel. Al snel vestigden zich de visafslag, rederijen en vishandelaren in IJmuiden.
IJmuiden dankt haar sterke marktpositie in de visserijwereld zeker aan de gunstige geografische ligging. Maar ook de opgebouwde ervaring en deskundigheid van de aanwezige, visverwerkende bedrijven speelt een belangrijke rol.

Het begin van Gebr. Bakker

Historia

In 1974 begon Bertus Bakker met het lossen van vis in de haven van IJmuiden. De activiteiten breidden zich onder de naam Faktorij Bakker al snel uit tot het lossen, sorteren, ompakken in kisten en gereed maken voor de verkoop. De volgende, logische stap was het zelf verhandelen van de vis.

Nadat het bedrijf eerst werd overgenomen door Dirk en Ronald Bakker, namen Martijn Spilt en Martin Riemer in 2001 de handel in vis over. In de jaren daarna groeide Gebr. Bakker regelmatig uit zijn jas. Er werden steeds meer omliggende panden toegevoegd.

Het begin van Karel Hoeve

Historia

Ook Karel Hoeve is een gevestigde naam in de visserij van IJmuiden. De familie Hoeve kent haar roots in Elburg, waar zij handelden in vis en groente. Al in 1983 begon Karel Hoeve als eenmansonderneming. Na jarenlange ervaring in de export begon hij met het importeren van uitheemse vissoorten voor de Nederlandse markt. 

Al vanaf het begin van Karel Hoeve IJmuiden BV werkte zijn zoon, Willem  Hoeve, mee. De markt werd uitgebreid
naar landen als Italië en Spanje, en zo groeide het bedrijf uit tot een allround vishandel met een breed en diep assortiment. Nog altijd met dezelfde instelling: enkel het beste is goed genoeg.

 

 

 

 

Het ontstaan van Maxima Seafood

De twee visgroothandels kwamen elkaar  regelmatig tegen in de markt. En dat resulteerde in een vruchtbare samenwerking. Vooral wat betreft afzetgebieden zijn de twee mooi complementair. Een optelsom van inkoopkanalen resulteert in een nóg veelzijdiger en aantrekkelijker assortiment. De naam van het
gecombineerde bedrijf? Maxima Seafood. 

Historia

Vandaag de dag

De huidige directie van Maxima Seafood wordt gevormd door Martijn Spilt, Martin Riemer en Willem Hoeve. Wat ons bijzonder maakt, is onze snelle reactie op vragen en veranderingen uit de markt. Dat niet alleen, want onze inkoopkanalen (we kopen praktisch altijd bij de bron in) en onze optimale distributiemogelijkheden
voor de verkoop, zijn tevens redenen voor succes.

Historia